AMEN DUNES

AMEN DUNESUS

FREDAG 5. JULI

Den roste indie-sangskriver vender tilbage til Roskilde med helt nyt album

  • Fredag 5. juli
    15.00, Avalon

Den amerikanske kunstner Amen Dunes – aka Damon McMahon – åbnede et nyt spændende kapitel i sin karriere, da han i 2021 udsendte den roste single “Feel Nothing”. Sangen var Amen Dunes’ første udgivelse på det legendariske Sub Pop-label og bød desuden på et samarbejde med den engelske gruppe Sleaford Mods. Et samarbejde, der signalerede nye musikalske retninger for indie-sangskriveren, der fik sit store gennembrud med 2018-albummet Freedom.

Mens "Feel Nothing" skabte høje forventningerne til Amen Dunes' nye kapitel, har der siden været relativt stille. Indtil nu, hvor Amen Dunes endelig gør sig klar til at udsende sit længe ventede nye album.

Lige siden starten i 2006 har Amen Dunes udvist en vilje og evne til at befinde sig i konstant udvikling med elementer af indierock, psykedelisk folk, postpunk, støvede beats og elektroniske understrømme. Han har samtidig udvist en fantastisk fornemmelse for at håndplukke interessante musikere og kunstneriske samarbejdspartnere i sin søgen efter nye udtryk. Dette forenes i hans musik med en klassisk fornemmelse for god sangskrivning, der har gjort ham til et højt respekteret navn på nutidens musikscene.

Der er således altid grund til at spidse ører, når Amen Dunes udsender nyt materiale, og der er i dén grad grund til at glæde sig til hans nye album, som lander i foråret. Glæden er desto større, fordi den alsidige og intelligente sangskriver og hans forrygende band kort tid efter udgivelsen lægger vejen forbi Roskilde.