ANA LUA CAIANO 16X9

ANA LUA CAIANOPT

TORSDAG 4. JULI

Portugisisk folk og vokaltraditioner finder nyt liv i dristige elektroniske eksperimenter

  • Torsdag 4. juli
    19.15, Gaia

Den portugisiske musiker Ana Lua Caiano har gjort sit indtog på musikscenen med en personlig lyd, der på én gang udstikker nye retninger for elektronisk musik, samtidig med at den borer sig dybt ned i folkemusikalske rødder og revolutionære protestsange fra hjemlandet. 

Hendes sange er rundet af vokaltraditioner fra det landlige Portugal, hvor man gennem mange generationer har fortalt historier om almuens erfaringer via viser og kanoner, hvis enkle og gribende melodier får nyt liv i Caianos frodige, elektroniske univers, som knopskyder i mange retninger. 

I sin ungdom studerede Caiano både klassisk musik og jazz, men inspiration fra kunstnere som Portishead og Björk åbnede døre til, hvordan hun kunne udvikle sit eget musikalske sprog med elementer fra både eksperimenterende elektronisk musik og gamle vokaltraditioner. 

Efter en række singler, live sessions og markante koncerter på festivaler som WOMEX og Eurosonic udsendte hun i 2024 endelig sit debutalbum, der for alvor folder hendes visionære univers ud. Albummet Vou Ficar Neste Quadrado har høstet fremragende anmeldelser i den internationale musikpresse, og vi ser frem til at byde på den første danske koncert med en af det moderne Portugals mest interessante musikere.