ASBJØRN 16X9

ASBJØRNDK

FREDAG 5. JULI

Episke popsange med rebelsk nerve og et queer hjerte

  • Fredag nat 5. juli*
    01.45, Gloria

* Denne kunstner er del af fredagsprogrammet. Koncerten starter kl. 01.45 natten mellem fredag og lørdag.

Asbjørn præsenterer på Instagram sig selv som “Danish pop rebel”, og siden sine helt unge år har han da også med personligt mod og kunstnerisk integritet valgt sine egne veje ind i popmusikken.  

Allerede som teenager havde han med sit gode popøre og sin stærke vokal fanget de store pladeselskabers bevågenhed, men da han indså, at de ville diktere, hvordan han skulle agere som musiker, stiftede han sit eget pladeselskab for at bevare kreativ kontrol. Det gav pote og har ført til både kritikerroser, dedikerede fans og respekt fra navne som Lykke Li samt Tessa.  

Med netop Tessa udsendte han i 2022 singlen “Farver”. En sang, der også vidner om Asbjørns store engagement for at kæmpe med poppen som våben imod homofobi og for mangfoldighed og en mere rummelig kønsforståelse. Med stærke popbaskere løfter han publikum op, og med sine skarpe tekster indgyder han inspiration og mod til at stå ved sig selv, også selvom man ikke passer ind i stereotypernes kasser. 

Det seneste album, Boyology fra 2022, bød på samarbejder med PC Musics Danny L Harle (Charli XCX, Caroline Polacheck, Dua Lipa) og Planningtorock (Lady Gaga, Robyn, Romy) og viste en popkunstner i storslået form. Et nyt album er på trapperne, og banen er kridtet op til rebelsk popbrag på Roskilde.