BELLE & SEBASTIAN 16X9

BELLE AND SEBASTIANUK

TORSDAG 4. JULI

Skotske indie-helte folder deres geniale katalog af nye og gamle sange ud

  • Torsdag 4. juli
    17.30, Eos

Med deres fremragende melodier, bittersøde tekster og befriende anti-rockstjerne-attitude har Belle and Sebastian i snart 30 år indtaget en rolle som underspillede indiedarlings med et imponerende sangkatalog, som de nu bringer til Roskilde Festival.  

Det skotske band blev hurtigt et kultnavn på indiescenen, da de kom frem med albummet Tigermilk i 1996. En perlerække af finurlige mesterværker fulgte hurtigt efter og skaffede bandet en yderst dedikeret fanskare, som voksede sig større takket være bandets smittende kollektive live-energi.  

Deres på én gang melankolske, intelligente og humoristiske sange, der betragtede omverdenen fra en outsiderposition, fik kritikerne til at tale om dem som arvtagere efter The Smiths, men deres folkpoppede univers trak også tråde tilbage til navne som Simon & Garfunkel og var med til at bane vejen for en ny akustisk bølge på den alternative scene.  

Siden har de holdt det høje niveau som sangskrivere, samtidig med at de har formået at udvikle deres lyd. Efter et par års tavshed vendte de på imponerende vis tilbage med hele to fantastiske plader inden for et år - nemlig A Bit of Previous (2022) og Late Developers (2023). Belle and Sebastian er i dén grad tilbage, og til sommer kan de endelig udfolde deres katalog af både nye og gamle sange på Roskilde Festival.