BITOI 16X9

BITOIDK/SE

TIRSDAG 2. JULI

Poetiske soundscapes, overjordiske vokaler og tranceskabende basmeditationer

  • Tirsdag 2. juli
    14.00, Gaia

Med BITOI har den alsidige svensk-etiopiske musiker Cassius Lambert søsat et vildt, smukt og ambitiøst projekt, hvor eksperimenterende soundscapes, overjordiske vokaler og poetisk basspil går op i en højere enhed. 

Navnet BITOI står for Bass Is the Original Instrument og markerer tydeligt, at bassen for Lambert er en musikalsk urkilde og et altafgørende fundament. I hans hænder er bassen dog også et yderst fleksibelt instrument, der både fremmaner smukke melodilinjer, dybe grooves og tranceskabende magi. 

Musikken er dybt rodfæstet i gamle traditioner, ikke mindst fra det nordafrikanske. Men BITOIs kompositioner strækker sig samtidig mod himlen og mod nye horisonter, båret af tre enestående vokalister fra Sverige og Danmark, nemlig Alexandra Shabo, Lise Kroner og Anja Tietze Lahrmann. Med overjordiske klange, flerstemmige korpassager og tekster baseret på fonetiske udtalelser af fuglelyde skaber de sammen med Cassius’ basfigurer, elektroniske manipulationer og field recordings af naturlyde et helt særegent lydbillede, meditativt og overraskende. 

BITOI har allerede imponeret på internationale festivaler som Le Guess Who? og Intonal, og et debutalbum planlægges i 2024. Uden tvivl kommer de til at skabe en oplevelse ud over det sædvanlige på Roskilde Festival.