BIXIGA70 16X9

BIXIGA 70BR

LØRDAG 6. JULI

Afro-brasilianske polyrytmer og vilde blæserriffs fra 10 fantastiske musikere

  • Lørdag 6. juli
    15.30, Arena

Bixiga 70 er en institution i progressiv brasiliansk musik. Med ti fantastiske musikere på scenen skaber bandet en bevidsthedsudvidende oplevelse, hvor afrikanske rytmer, samba og brasiliansk folkemusik fusionerer med amerikanske blaxploitation-soundtracks, psykedeliske stemninger og jazzede improvisationer i en enestående helhed. 

Bandets medlemmer fandt sammen i 2010 i São Paulo-kvarteret Bixiga, der har navngivet gruppen, og som ligesom bandets egen musik er en kulturel smeltedigel, der ikke mindst er præget af afro-brasiliansk kultur. Bixiga 70’s navn er dog også en reference til afrobeat-kongen Fela Kutis legendariske Africa 70, og ligesom Kuti transformerer bandet rige kulturelle rødder til en berusende musik, der gløder af revolutionær energi. 

Bixiga 70 har for længst bevæget sig fra Bixiga-kvarteret til en række af verdens førende festivaler, og i 2013 gæstede de Roskilde Festival med deres ekstravagante fusion af afro-brasilianske rytmer, powerfulde blæserriffs og syrejazzede ekskursioner.  

Senest har Bixiga 70 udsendt det fremragende album Vapor, hvor syrede synths og en rå funk-fornemmelse finder vej ind i bandets blæserdrevne og polyrytmiske univers. En transcenderende oplevelse venter, når de ti musikere vender tilbage til Roskilde med deres fantastiske live-energi.