Blondshell

BlondshellUS

TORSDAG 4. JULI

Blændende moderne rocksange med intelligens, følsomhed og skarpt bid

  • Torsdag 4. juli
    15.00, Avalon

Egentlig havde den LA-baserede Sabrina Teitelbaum allerede indspillet en ny EP med sit projekt BAUM, da hun i 2020 indså, at hun ikke ønskede at bevæge sig længere ud ad projektets indiepop-tangent. I stedet dykkede hun under covid-19 i isolation for at dukke op til overfladen genfødt som den anderledes rå, rockede og rasende Blondshell.

Med det selvbetitlede debutalbum, der udkom i foråret 2023, forbandt hun et personligt sangskriverunivers med en tydelig arv fra ikoniske alternative rockkunstnere som Liz Phair, Hole og ikke mindst Patti Smith. Den alternative rocklyd skabte en gnistrende sonisk ramme for krasse udfald mod patriarkalske strukturer, men også for en søgen efter et ståsted i verden som queer kunstner med lyrisk inspiration fra forfattere som Rebecca Solnit og Rachel Cusk.

Blondshell modtog superlative anmeldelser fra førende medier, der her så en vedkommende og moderne rockkunstner med følsomhed, intelligens og skarpt bid. Samtidig evner hun at kanalisere en nerve fra en række kunstnere, som har kæmpet for kvinders ret til at udtrykke vrede gennem musikken. Er du til gribende sange med stærke tekster og kradsende guitarer, så er Blondshell et must på Roskilde Festival.