DEAN JOHNSON 16X9

Dean JohnsonUS

LØRDAG 6. JULI

Mesterlig countrymusiker smelter alle kolde hjerter med sin smukke stemme

  • Lørdag 6. juli
    12.30, Gloria

Så snart man hører Dean Johnson synge, føler man, at hans vemodige countrystemme har været med én hele livet. Og dog udsendte han utroligt nok sit første soloalbum, Nothing for Me, Please, sidste år!  

Albummet udkom på hans egen 50-års fødselsdag, og man hører, at det er sange, der kommer fra et menneske med solid livserfaring. Musikalsk er den Seattle-baserede sangskriver også garvet, og han har spillet med en lang række navne inden for den alternative countryscene, ligesom han har været en fast del af bandet The Sons of Rainier. Men indtil sidste år holdt den ydmyge og hårdtarbejdende musiker sig i baggrunden, samtidig med at han ernærede sig som bartender.  

Heldigvis for os andre træder Johnson nu frem i rampelyset med sine smukke countrymelodier, der i deres melankolske tone kan lede tankerne hen på navne som Townes Van Zandt. Som sangskriver har Johnson en sjælden poetisk sans for at skildre stille eksistenser, der hellere mumler deres sorger ned i et glas frem for at råbe dem ud. Alligevel vibrerer sangene af længsel efter nærvær og ømhed, og den underspillede romantiske tone løftes af Johnsons gribende tenor, som kan smelte alle kolde hjerter. 

Med afsæt i en næsten arketypisk americana skaber Johnson ballader, der taler om dybe og almenmenneskelige følelser. Vær forberedt på at knibe en tåre, når en af nutidig countrymusiks stærkeste sangere og sangskrivere gæster Roskilde.