DEBIT 16X9

DebitMX

FREDAG 5. JULI

Bevidsthedsudvidende møde mellem latinamerikanske klubrytmer og lydeksperimenter

  • Fredag nat 5. juli*
    00.00, Apollo

* Denne kunstner er del af fredagsprogrammet. Koncerten starter kl. 00.00 natten mellem fredag og lørdag.

Forbered dig på en vild musikalsk oplevelse, når mexicanske Debit indtager Roskilde som del af reggaeton-kunstneren Rosa Pistolas kuraterede program på Apollo.  

Bag kunstnernavnet Debit finder vi Delia Beatriz, der med rødder i Monterrey i Mexico og base i USA har markeret sig som en af de mest interessante elektroniske musikere og DJs på den latinamerikanske scene. Hun formår at skabe lydverdener, der flyder umærkeligt mellem avantgardistiske eksperimenter, ambiente droner, etnografiske undersøgelser og besættende klubrytmer med rødder i reggaeton og andre latinamerikanske dansegenrer. 

Hendes forening af klubbens rytmer med eksperimenterende ambient gjorde hendes debutalbum, Animus fra 2018, til en stærkt omtalt udgivelse hos bl.a. Fact, Resident Advisor og Noisey. Siden har hun gang på gang imponeret, ikke mindst med det banebrydende og skamroste album The Long Count. Her forener Debit bogstaveligt talt fortidens dybe rødder med visionære fremtidssyner ved at koble lyden af ældgamle fløjter fra Maya-kulturen med AI-teknologi for at skabe en musik, der ikke lyder som noget andet. “Making the past new once more, The Long Count is a deliciously strange and all-consuming listening experience”, skrev The Guardian, som kårede albummet til et af de 10 bedste globale album i 2022.  

Debit er nu klar til at tage sin både radikale, dansable og fascinerende musik med til Roskilde Festival. Vær klar til at få udvidet dit sind af hendes nyskabende take på latinamerikansk musik.