DOJA CAT

DOJA CATUS

ONSDAG 3. JULI

Rebelsk stjerne maler Orange Scene rød med ekstravagant blanding af pop og hiphop

  • Onsdag 3. juli
    22.00, Orange Scene

Amerikanske Doja Cat har hastigt bevæget sig fra viralt fænomen med singlen “Mooo!” i 2018 til superstjerne, der fylder de helt store arenaer. Hun er dog en superstjerne, der ikke er bange for at afprøve grænser eller udfordre konventioner og forventninger til, hvordan en popstjerne skal agere.

Efter den globale succes med Planet Her, der i 2021 for alvor slog hendes navn fast som ny stjerne med en futuristisk blanding af hiphop, pop og R&B, delte hun vandene med 2023-albummet Scarlet, der anslog en mere konfrontatorisk tone, et dæmonisk image og et anderledes råt hiphop- og trap-inspireret udtryk. Det har ikke forhindret singler som "Paint The Town Red" og "Agora Hills" i at blive massive hits, ligesom albummet som helhed har slået fast, at Doja Cat er en kunstner, man ikke kan sætte i bås, men som man ikke desto mindre må forholde sig til.

Selv har hun nævnt så forskellige kunstnere som Nicki Minaj, John Coltrane og Erykah Badu som inspirationskilder, og som sine helte er hun en kunstnerisk visionær, der ikke følger trends, men som skaber dem.

Hendes koncerter i kølvandet på Scarlet har høstet store roser, ikke kun for Doja Cats stærke vokale performance og scenefremtræden, men også for hendes evne til at bringe den visuelle wow-effekt fra hendes frapperende musikvideoer til scenen med kæmpeedderkopper, dansende dæmoner og androgyne kostumer. Forvent et både provokerende og fængende show, når den rebelske stjerne maler Orange Scene rød.