Eartheater

EARTHEATERUS

LØRDAG 6. JULI

Enestående vokal og visionære arrangementer udfolder unikt art-pop univers

  • Lørdag 6. juli
    20.00, Apollo

Med kunstnerisk vovemod og sansemættede orkestreringer byder Eartheater indenfor i et helt særligt univers. I Eartheaters laboratorium er musikken i konstant forvandling og tager snart form som dånende smukke popsange, sensuel R&B og akustiske psych-folk-ballader, snart som eksperimenterende elektroniske lydrejser, dunkel trip-hop og klassisk kompositionsmusik.

Ambitionsniveauet var tårnhøjt fra starten hos den Queens-baserede musiker. Debutalbummet Metalepsis fra 2015 fik rosende ord med på vejen fra førende medier, og hendes to udgivelser på det elektroniske label PAN, Irisiri og Phoenix: Flames Are Dew Upon My Skin, slog for alvor Eartheaters navn fast som et uomgængeligt navn i grænselandet mellem pop og avantgarde.

Samarbejder med navne som Moor Mother og Caroline Polachek har vist nye facetter af den vidtfavnende kunstner, der besidder en markant stemme, som kan bevæge sig fra intim hvisken til storslået sopranrøst. En stemme, der sammen med ekstravagante outfits i dén grad forløser sangenes iboende drama på scenen. 

Det kan man se frem til at opleve, når Eartheater indtager Roskilde Festival med sine visionære sange. Med sig har hun intet mindre end to nye album, Powders og Aftermath, der udgives på hendes eget label, Chemical X. Der er lagt op til en art-pop-oplevelse af de helt store.