EVIAN CHRIST 16X9

EVIAN CHRISTUK

ONSDAG 3. JULI

Kalejdoskopisk rave møder apokalyptisk klubstemning hos hypet producer

  • Onsdag 3. juli
    22.00, Apollo

Selvom Evian Christ først udsendte sit debutalbum i 2023, har den britiske producer i over 10 år været med til at skubbe den elektroniske musik fremad med overvældende lyduniverser, der især trækker på arven fra trancemusikken. Og når briten indtager Apollo-scenen, bliver det med et overjordisk rave med alt hvad det kan trække af trance, techno og apokalyptisk klubstemning.

Netop trancemusikken har Evian Christ – med det borgerlige navn Joshua Leary – bogstaveligt talt fået med i arv fra sin far, der var DJ på 90’ernes engelske trancescene. Leary overtog en række vintagekeyboards fra faderen, og med dem begyndte han at producere musik, der endte op på mixtapet Kings and Them i 2012.  

Evian Christs dekonstruerede post-trance vakte så stor opsigt, at han året efter blev indrullet som en af producerne på Kanye Wests album Yeezus. Siden har Evian Christ ageret producer for navne som Travis Scott og Tinashe, udsendt en række EP’er og dyrket sin kærlighed til trancemusikken i liveformatet TranceParty, hvor han har kurateret navne som Arca og Laurel Halo.

I 2023 udkom så endelig debutalbummet Revanchist på Warp Records. Et album, der af Pitchfork blev kaldt: "A ghostly love letter to the pure melodrama and overstimulating sensation of trance music". Albummet er med sin blanding af sublime lydflader, hyperpoppede vokaler og apokalyptiske nedsmeltninger en kulmination på over 10 års dedikeret arbejde og viser Evian Christ som en af de mest visionære skikkelser i en ny bølge af trancemusikere.