Foo Fighters 16X9

Foo FightersUS

FREDAG 5. JULI

De moderne rockhelte leverer livsbekræftende musikalsk fest på Orange Scene

  • Fredag 5. juli
    21.00, Orange Scene

Kæmpe hooks, stærke melodier og et suverænt sammenspillet hold af musikere anført af én af de mest karismatiske frontpersoner i moderne rock. Foo Fighters vender endelig tilbage til Roskilde!

Hvad der startede som et soloprojekt for Dave Grohl, der indtil da havde tæsket trommer i det generationsdefinerende band Nirvana, har i nu 30 år vokset sig til en enestående institution i moderne rock. Et band, der formår at holde sig i bevægelse og kigge frem, samtidig med at de samler tråde fra hele populærmusikkens historie til fængende sange. Klassisk guitarrock, berusende syng-med omkvæd og støjende passager går op i en højere enhed, der også henter inspiration i alt fra store popkunstnere som The Beatles og Bee Gees til helte fra punk og heavy metal.

Live er Foo Fighters kendt for at levere en overdådig rockfest fyldt med energi og en uforfalsket kærlighed til musikken. Det har de tidligere demonstreret på Roskilde Festival, bl.a. med deres seneste visit i 2017, der af anmelderne blev kaldt en eksemplarisk rockfest. 

Foo Fighters udgav i juni 2023 bandets 11. album, But Here We Are, der over 10 vitale og fuldblodsrockende sange hylder musikkens og fællesskabernes helende kræfter. But Here We Are gik omgående til tops på blandt andet den engelske albumhitliste og er blevet fulgt op af en række dybt bevægende koncerter. Ikke mindst på den engelske Glastonbury Festival, hvor de amerikanske rocklegender satte en tyk streg under, at de fortsat er garant for storslåede live-oplevelser, som vi glæder os til at udfolde på Orange Scene til sommer!