FRODE HALTLI 16X9

Frode HaltliNO

FREDAG 5. JULI

Udsøgt ensemble med ekspressiv nyskabelse af nordisk folkemusik 

  • Fredag 5. juli
    12.30, Gloria

Den norske accordeonist og komponist Frode Haltli fremmaner et særligt musikalsk landskab, hvor Norges rige folkemusikalske traditioner krydser spor af både moderne kompositionsmusik, avantgarde og freejazzede improvisationer.  

Avant Folk har den mesterlige musiker selv døbt krydsfeltet, og det er et særdeles passende begreb for en musik, hvor både folkemusikalsk urklang og vovet fremtidsmusik klinger med i kompositionernes dynamiske nutid.  

Haltli har modtaget talrige priser, og den musikalske grænsegænger færdes hjemmevant på både festivaler for folkemusik, jazz og avantgarde. Det er dog ikke kun som komponist og musiker, han imponerer. Han har også en fantastisk evne til at samle kreative musikere med forskellige baggrunde for at forløse sine folkemusikalske visioner.  

I hans store Avant Folk-ensemble, der blev lanceret med albummet Avant Folk i 2018, skaber denne evne vilde og medrivende klange. Senest har ensemblet udsendt mesterværket Triptyk (2023), og publikum på Roskilde kan se frem til et møde med et hold af Norges mest spændende musikere, der med både violin, freejazzede trommer, gedehorn, el-guitar mm. åbner nye veje ind i folkemusikken.