Gilli ROS Expanded Web

GILLIDK

FREDAG 5. JULI

Definerende dansk rapstjerne og hitkonge indtager Orange Scene

  • Fredag nat 5. juli*
    01.00, Orange Scene

* Denne kunstner er del af fredagsprogrammet. Koncerten starter kl. 01.00 natten mellem fredag og lørdag.

En gigant i dansk musik indtager Roskilde Festival, når Gilli træder op på Orange Scene. Hans fængende lyd, der blander hiphoppen med store popomkvæd og elementer af både reggaeton og afrobeat, har domineret danske hitlister med bangers som "Kender Ik' I Morgen", “Kolde Nætter”, "Ibiza" og "Verden Vågner".

Hans træfsikre fornemmelse for hits har gjort ham til den mest streamede kunstner i Danmark flere gange, og rapperen har ligeledes modtaget en regn af priser og anmelderroser. Samtidig med at han har gjort sig selv til hitlistekonge, har han også været med til at definere dansk hiphop i over et årti som del af trioen B.O.C. med Kesi og Benny Jamz, der endelig udsendte et fælles album i 2021 med Mere End Musik. Året efter udsendte Gilli i eget navn intet mindre end to stærke album i form af Carnival og Suave World.

Man må således sige, at kreativiteten nærmest bobler over hos den populære rapper i disse år. Samtidig har han med nogle af karrierens største koncerter demonstreret, at han ikke kun er en hitmester, men at han også evner at levere en storslået koncertoplevelse. Det er derfor en kæmpe fornøjelse for Roskilde Festival at kunne byde Gilli velkommen, og der er dømt solid fællessangsoplevelse, når hans hitparade foldes ud i sommernatten på Orange Scene.