GRETA 16X9

GretaDE/DK

FREDAG 5. JULI

Transcenderende oplevelse af visionær synthpop, rave-rytmer og sjælelig katarsis

  • Fredag 5. juli
    12.00, Gaia

Greta og Roskilde Festival er et fantastisk match. Det stod klart, da den mesterlige synthpop-musiker gav en overlegen koncert på Roskildes Summer Days-program tilbage i 2021. En koncert, der tog fusen på alle, og som prompte indkasserede begejstrede anmeldelser fra bl.a. Soundvenue.  

Siden er det mildest talt bare gået fremad for den funklende stjerne, der senest har udsendt albummet Portals i 2023. Her viser hun sig atter som en musiker med sublim sans for stærke popmelodier og synth-prægede arrangementer, der både klinger af futurisme og retro-stemning. Men albummet skruer også yderligere op for den klub-orientede ravefornemmelse, som man også blev ramt af til hendes Summer Days-koncert.  

Portals er flere steder blevet hyldet som et mesterværk, der både byder på musikalsk finesse, eksperimentalfryd og dybde. Det er et album, hvor Greta på nærmest katarsisk vis transformerer personlige erfaringer af angst til helende rave-mantraer og smukke electropopsange.  

Når hun til sommer indtager Roskilde Festival for første gang, inviteres publikum med ind i den dansevenlige popmusiks magiske og helende rum, der på scenen ledsages af en euforiserende visuel æstetik.