HAEPAARY 16X9

HAEPAARYKR

LØRDAG 6. JULI

Unik duo får dig til at danse med en hybrid af koreanske traditioner og radikal techno

  • Lørdag 6. juli
    18.30, Gloria

Ældgammel ceremoniel musik og dybe traditioner bringes til live og løftes ind i fremtiden af den usædvanlige sydkorenaske duo Haepaary. De to musikere Choi Hyewon og Park Minhee fordybede sig begge i koreanske traditioner og klassisk musik under deres opvækst. Som Haepaary plukker de lystfuldt fra den traditionelle musiks bibliotek uden at lade sig begrænse af dogmatik.

Her blandes futuristisk elektronisk musik og svævende dreampop med ceremoniel hofmusik fra Joseon-dynastiet (1392-1897), ligesom Hyewon og Minhee kaster sig over den koreanske vokalgenre Namchang Gagok, der traditionelt har været forbeholdt mænd. Traditioner udfoldes, samtidig med at konventioner udfordres – og mødet mellem klassisk vokalmusik, gamle ceremonier og frapperende elektroniske udforskninger skaber et dybt originalt udtryk. 

Det udtryk har ført til bl.a. en Korean Music Award for bedste elektroniske album i 2022, og duoens blanding af tradition og futurisme har også imponeret på en række internationale festivaler som SXSW og WOMEX, hvor de har vist, at man sagtens kan skabe dansefest og rave-stemning på baggrund af musik med mange hundrede år på bagen. 

Live er Haepaary kendt for at skabe et både stemningsfuldt og medrivende show, der sammen med deres unikke vokaler og originale musikalske hybrid uden tvivl vil føre til en magisk koncertoplevelse på Roskilde.