Heilung2

HeilungINT

ONSDAG 3. JULI

Musikkens urdyb bringes til live af enestående liveorkester

  • Onsdag nat 3. juli*
    00.15, Arena

* Denne kunstner er del af onsdagsprogrammet. Koncerten starter kl. 00.15 natten mellem onsdag og torsdag.

At se Heilung på en scene er i sandhed en totaloplevelse. En oplevelse, der ikke kun transcenderer det sædvanlige koncertformat, men som åbner en portal i tiden og vækker ældgamle historier og musikalske urkræfter til live.

Projektet, der blev grundlagt i København i 2014 af musikere fra Danmark, Tyskland og Norge, har betaget lyttere i hele med stærkt stemningsskabende album som Futha og Drif, men først og fremmest er det takket være enestående koncerter. Her slår ambiente elektroniske stemninger følge med strubesang og ældgamle instrumenter lavet af knogler, skind og dyrehorn, som fremmaner både episk storhed, mørk atmosfære og en følelse af at være med i et arkaisk ritual.

Selv kalder Heilung deres projekt for “amplified history”, men som Politiken skrev i en begejstret anmeldelse af én af deres koncerter, så får de fortiden til at pege langt ind i fremtiden. Heilung har med deres både dystre, dragende og mystiske univers, som trækker på fortællinger og runeindskrifter fra vikingetiden og længere tilbage, ikke mindst begejstret fans af metal og folkemusik. Men alle kan få en oplevelse, de sent glemmer, når Heilung forener fortid, nutid og fremtid på Roskilde Festival.