HUMAZAPAS

HUMAZAPASEC

LØRDAG 6. JULI

Totaloplevelse af musik, dans og rituel magi fra Andesbjergene

  • Lørdag 6. juli
    16.00, Gaia

Humazapas er meget mere end et band. Snarere er der tale om et kollektiv, der udfolder Kichwa-befolkningens dybe kulturelle rødder gennem en totaloplevelse af dans, musik, rituel magi og dokumentation af traditioner.

Historien om kollektivets fødsel er i sig selv bemærkelsesværdig. Humazapas blev grundlagt i 2010 af 12 teenagere fra Kichwa-folket, som har deres rødder i Andesbjergene. De samledes for foden af vulkanerne Tayta Imbabura og Mama Cutakachi for at skabe et fælles værn om deres forfædres traditioner og disses forbindelser til naturen i bjergene.

Mødet førte til intens fordybelse i Kichwa-folkets sprog, kultur, ritualer, musik og dans, som flyder sammen i det kunstneriske kollektiv, Humazapas har udviklet sig til. Otte musikere og fire dansere udfolder en kosmisk vision af menneskets forbindelse til jorden, dyrene, ånderne og forfædrene, men gennem deres audiovisuelle performances, viser de også tradition som en dynamisk størrelse, et ståsted i en moderne verden, som Humazapas’ kunst i høj grad taler ind i med diskussioner om bevaring af oprindelige kulturer og den skrøbelige natur, som det menneskelige fællesskab er så afhængig af.

Over ti års fordybelse og arbejde med traditionen ligger bag debutalbummet Sara Mama, der endelig udkom i 2023. En dybt fascinerende rejse ind i frodige og spirituelle musikalske egne, som Humazapas udfolder i hele deres visionære og opløftende univers af musik og dans, når de for første gang gæster Danmark!