ICEKIID 16X9

ICEKIIDDK

ONSDAG 3. JULI

Førende dansk afrobeats-stjerne fyrer op for en kæmpe dansefest

  • Onsdag 3. juli
    21.00, Eos

Icekiid har solidt sat sig på tronen som en af de førende danske eksponenter for fusionen af hiphop og afrobeats. Afro Dansker hed hans debut-EP fra 2016. En sand programerklæring fra en kunstner, der har rødder i Ghana, men er vokset op i Storkøbenhavn.

Med innovative beats, stærke tekster og en smittende energi har Icekiid lige siden fyret op under dansegulvene med sin blanding af afrobeats, dancehall og hiphop, og han har vist en træfsikker fornemmelse for den gode ørehænger med hits som "ErruDumEllaHvad", "Jumeirah", "Blondiner & Brunetter" og fodboldhymnen "Gulddans".

Talrige samarbejder er der også blevet til – bl.a. med navne som Kesi, Tessa og Artigeardit. Og i 2022 udkom så endelig fuldlængdealbummet Ingen roser uden torne, der blev hyldet vidt og bredt og viste, at Icekiid er en reflekteret kunstner, som rummer mange nuancer og et strejf af melankoli.

At han stadig kan fyre op for en kæmpe fest, har han dog sidenhen bevist med en række stærke koncerter. Der er gode sommervibes i luften, når Icekiid indtager Roskilde Festival med sit store band og en perlerække af dansable afrobeats-bangers.