J HUS

J HUSUK

LØRDAG 6. JULI

Kritikerrost afroswing-pioner skaber episk fest på Roskilde

  • Lørdag 6. juli
    20.15, Arena

Den britiske rapper, sanger og producer J Hus har brugt sine kulturelle rødder til at skabe et udtryk med massiv global appel. Han voksede op i det østlige London med forældre af gambisk herkomst og lyttede til familiens afrikanske musik til fester, men blev også hurtigt eksponeret for grime, hiphop og dancehall, og alle disse ting har sat sit klare aftryk i hans egen musik.

Debutalbummet Common Sense fra 2017 blev ikke blot set som et stærkt personligt statement. Albummets fusion af afrobeats, rå London-hiphop og dancehall blev også hyldet som et pionerarbejde inden for afroswing-bølgen.

Common Sense blev både en kommerciel succes og en kritikerdarling, der strøg ind på mange signifikante årslister. Og J Hus har lige siden fortsat sin sejrsgang med sit unikke udtryk, flere kritikerroste album og samarbejder med bl.a. Drake, den jamaicanske singer/rapper Koffee og ikke mindst tidens største afropop-stjerne, Burna Boy, der lagde Roskilde Festival for sine fødder i 2023.

I år er J Hus klar til at gøre ham kunsten efter med sit distinkte afroswing-udtryk, sit formidable rapflow og en karisma, der brænder igennem på scenen. Senest har han udsendt albummet Beautiful and Brutal Yard, som ikke alene strøg direkte ind på førstepladsen på UK Albums Chart, men som blev udråbt til endnu et mesterværk fra hans hånd. Vi kan roligt love, at J Hus er i topform, når han rammer Roskilde.