JANE's ADDICTION

JANE'S ADDICTIONUS

LØRDAG 6. JULI

Alternative rocklegender vender tilbage med nyt materiale og skæve klassikere

  • Lørdag 6. juli
    22.15, Arena

Med deres åbne tilgang til guitarrocken har amerikanske Jane's Addiction vist vejen for store dele af den alternative musikkultur. Bandet, der blev dannet i 1985 af vokalist Perry Farrell og bassist Eric Avery, nævnes hyppigt som et band, der var definerende for 90’ernes alternative rock og grunge, men med deres til tider nærmest jazzede blanding af metal, funk og postpunk har de også været med til at inspirere alt fra 90’ernes alternative funkrock til nu metal-bølgen.

Deres første to album, Nothing’s Shocking (1988) og Ritual de lo Habitual (1990), står i dag som dybt originale klassikere, der banede vej for nye tilgange til rocken. Listen af navne de har inspireret er nærmest uendelig, og Roskilde-aktuelle navne som Foo Fighters og The Armed ville næppe eksistere uden de eklektiske legender. Også den moderne festivalkultur har bandet sat aftryk på, da Perry Farrell grundlagde den amerikanske festival Lollapalooza som del af en oprindelig afskedstour for bandet i 1991.

Siden er Jane’s Addiction genopstået i flere omgange og konstellationer. Og der gik et sug gennem alternative rockfans, da bandet i 2022 blev genforenet med Eric Avery for første gang i over 10 år og ikke kun spillede en række shows, men også varslede nyt materiale. Til koncerter i 2023 har de allerede luftet det første nye materiale i 10 år i form af sangen "True Love", og mon ikke vi kan håbe på endnu flere nye numre og selvfølgelig en lang række klassikere, når legenderne gæster Roskilde?