Julie Christmas

JULIE CHRISTMASUS

FREDAG 5. JULI

Mørkt drama og tunge lydflader fra den amerikanske kult-sangerinde

  • Fredag 5. juli
    23.45, Gaia

13 år skulle der gå fra udgivelsen af Brooklyn-sangerinden Julie Christmas' første soloalbum, The Bad Wife, til singlen “Not Enough”, der landede i 2023. Den ekspressive sanger, der tidligere har slået sine folder i støjende projekter som Made Out of Babies og Battle of Mice, har dog ikke forholdt sig inaktiv i mellemtiden.

I 2016 vakte hun opsigt med sit vokale bidrag til post-metal bandet Cult of Lunas mesterværk Mariner, og ligeledes har hun medvirket som vokalist til det dystre kollektiv Strings of Consciousness. Musikalsk har hun således spredt sig over et væld af genrer, men en fællesnævner er en interesse for sindets mørke og tungt rumlende musikalske landskaber med masser af atmosfære og elementer af metal, støjrock, gotiske ballader og eksperimenterende udforskninger.

Det mørke og dramatiske univers kan minde om en kunstner som Lydia Lunch, blot i en mere metallisk setting. Det nye materiale fra hendes hånd viser, at hun stadig formår at levere musik med brutal tyngde, mareridtslignende stemninger og en fascinerende musikalsk uforudsigelighed.

At hun også er en mester, når det kommer til at iscenesætte sangenes drama live, viste hun bl.a. med en triumf af en koncert på den toneangivende hollandske festival Roadburn for nylig. En koncert, der skaber høje forventninger til det kommende soloalbum – og ikke mindst til hendes optræden på Roskilde, hvor hun giver en yderst sjælden dansk koncert.