Kader Tarhanine

KADER TARHANINEML

TORSDAG 4. JULI

Tuareg-musikkens nye stjerne indtager Roskilde Festival med sit sublime band

  • Torsdag 4. juli
    17.15, Gaia

Den tranceskabende og støvede guitarmusik fra det nomadiske tuareg-folk har fået solidt fat i musikelskere over hele verden, takket være bl.a. pionerer som Tinariwen, der i 2023 bragte tuareg-musikken hele vejen til Orange Scene.

En ung generation af musikere står dog klar til at føre faklen videre, og Kader Tarhanine er uden tvivl en af de førende nye stemmer. Den fremadstormende guitarist og sangers musik har spredt sig til yngre lyttere i hele Sahara-området og til den globale tuareg-diaspora via sociale medier.

Kader Tarhanines tilgang til tuareg-musikkens groovy guitarrock, som den kan opleves på hans album Ikewane, er blevet beskrevet som romantisk og udfolder sig som kærlighedssange fremført med ungdommeligt glødende nerve. Men Kader Tarhanine bruger også musikken til at adressere politiske konflikter i den region, han stammer fra. Selv er han født i Niger af forældre fra Mali og opvokset i det sydlige Algeriet. Hans musik er et stærkt vidnesbyrd om en kulturel rigdom, der bevæger sig på tværs af nationale grænser, og hans fremragende band består da også af musikere fra både Algeriet og Mali.

Tilsvarende er han en fremragende ambassadør for tuareg-musikken, der bygger bro mellem dybe traditioner og moderne rock, og som har samarbejdet med en række af Malis mest markante musikere som Fatoumata Diawara og Toumani Diabaté. Oplev tuareg-musikkens fremtid, når Kader Tarhanine bringer sit band til Roskilde!