KIM GORDON 16X9

KIM GORDONUS

FREDAG 5. JULI

Støjende New York-legende gæster Roskilde med fremragende nyt album

  • Fredag 5. juli
    17.00, Avalon

Kim Gordon er et sandt musikalsk ikon, der i over fire årtier har bygget bro mellem avantgarde og popkultur, og som har inspireret flere generationer af musikere med sin kompromisløse tilgang. 

Med den banebrydende avant-rockgruppe Sonic Youth var hun med til at definere 80’ernes alternative rock med et udtryk, der forenede New Yorks eksperimenterende no wave og postpunk med intelligent sangskrivning og popmusikalsk melodifornemmelse, og hun lagde med gruppen et fundament for 90’ernes støjrock og grunge, ikke mindst takket være en innovativ tilgang til den elektriske guitars muligheder.  

Efter Sonic Youths opløsning har den nu 70-årige Gordon langt fra hvilet på laurbærrene. Hun er netop nu aktuel med det fremragende nye album ”The Collective”, der er blevet til i samarbejde med producer Justin Raisen (Lil Yachty, Charli XCX, Yves Tumor m.fl.), og som skaber tårnhøje forventninger til legendens besøg på Roskilde Festival til sommer. 

Samme Raisin var også med på Kim Gordons debutalbum, ”No Home Record (2019)”, der høstede store kritikerroser og viste, at Kim Gordon holder fast i sin eksperimenterende og personlige stil, og at hun stadig er knivskarp, når hun tager pulsen på sin samtid med lige dele støj og pop.