Lalalar

LALALARTR

ONSDAG 3. JULI

Istanbuls groove-konger leverer psykedelisk anatolsk danseorgie

  • Onsdag 3. juli
    21.30, Gloria

Med deres svedige blanding af anatolsk funk, retro-futurisme og psykedeliske klange sætter Istanbul-bandet Lalalar gang i dansen, hvor end de kommer frem. Af samme grund er de som skabt til fest under sommersolen, og det får Roskilde Festival nu endelig at mærke.

Bandet gjorde sig i 2019 bemærket med en række groovy singler, og i 2022 udsendte det globalt orienterede label Bongo Joe endelig bandets forrygende debutalbum, Bi Cinnete Bakar, som samme år satte mange danseglade hjerter i brand på et væld af internationale klubber og festivaler. Samtidig demonstrerede albummet bandets evne til at levere ekstatisk festmusik med rå kant og rebelsk energi. 

Lalalars blanding af anatolsk psych, funky beats, postpunk og dubbet elektronik tilsat en spraglet mængde referencer til alt fra spaghettiwesterns, obskure sci-fi soundtracks, surf og disco blev udbygget på 2023-albumopfølgeren En K​ö​tü Iyi Olur, der for alvor sætter gang i længslen efter tranceskabende dans.

Heldigvis har Roskilde Festival din ryg, når vi bringer Istanbuls groove-mestre til Danmark. En koncert, der meget vel kan blive én af sommerens helt store fester!