LANKUM

LANKUMIE

LØRDAG 6. JULI

Irske folk-fornyere indtager Roskilde med mørkt og monumentalt mesterværk

  • Lørdag 6. juli
    19.00, Avalon

Dublin-kvartetten Lankum har længe høstet respekt for deres evne til at forene folkemusikkens rå autenticitet og mørke skæbnefortællinger med den eksperimenterende rocks ekspressive soniske udtryk.

Allerede deres 2019-album The Livelong Day transcenderede for alvor folkemusikken uden at forlade rødderne. Med overrumplende fornemmelse for drama og tekstur og med inspiration fra både doom metal, ambient og postpunk tog de publikum på en hjemsøgende rejse gennem irsk folkemusik - en rejse, der også bragte dem til Roskilde Festival i 2019. Endnu stærkere står gruppen på det seneste album, False Lankum, der med topplaceringer på adskillige årslister for 2023 viser, at Lankum for alvor har bidt sig fast som en af vor tids væsentligste alternative folk-orkestre.

Med dyk ned i sjælens mørke og bidske politiske kommentarer binder Lankum fortid og nutid, tradition og eksperiment sammen. Traditionelle folkemusikinstrumenter og elektriske støjflader væves tæt sammen i messende forløb, der løftes af stærke vokaler.

The Guardian, der også udråbte False Lankum til årets album, beskrev i en superlativ anmeldelse en af Lankums koncerter som en eksorcisme. Og bandet gør sig nu klar til at uddrive tidens onde ånder med en smuk og dyster seance, når de vender tilbage til Roskilde Festival med deres seneste mesterværk.