LES AMAZONES D'afrique 16X9

LES AMAZONES D'AFRIQUEML

ONSDAG 3. JULI

Pan-afrikansk kvindegruppe med social indignation, stærke harmonier og rå rytmer

  • Onsdag 3. juli
    17.15, Eos

Siden de blev grundlagt i Mali for 10 år siden, har Les Amazones d’Afrique udviklet sig til at være en kilde til både boblende kreativitet, sjælfuld musik og social protest og som et kollektiv, der sætter nye dagsordener for kvindelige musikere i Afrika og den afrikanske diaspora.

Med de markante afrikanske stjerner og aktivister Mamani Keïta, Oumou Sangaré og Mariam Doumbia som bannerførere satte Les Amazones d’Afrique fra start med en klar mission om at give stemme og rettigheder til afrikanske kvinder, skabe bedre kønsbalance i kulturlivet og ikke mindst gøre op med vold mod kvinder.

Det sociale budskab løftes af stærke vokalharmonier og en smittende pan-afrikansk musik, der både trækker på traditionelle musikformer, afrikansk pop og elektroniske rytmer inspireret af Congotronix-bevægelsen. Samtidig er Les Amazones d’Afrique en platform, der binder generationer sammen, og hvor yngre sangerinder ledsages af legendariske kunstnere som Angélique Kidjo og de tre ikoniske grundlæggere.

Efter at have udsendt to roste album med producer Doctor L har kollektivet netop udsendt det nye album Musow Danse, hvor de får hjælp af producer Jacknife Lee (U2, Modest Mouse, Taylor Swift). Her trækkes på inspiration fra moderne hiphop og trap, der sammen med synthflader og 808-trommemaskine skaber en rå, smittende og dansabel baggrund for de stærke stemmer. Les Amazones d’Afrique skulle have optrådt på Roskilde i 2020, og det er derfor med meget stor glæde, at vi endelig får dem til Danmark til sommer.