LORENZO SENNI 16X9

LORENZO SENNIIT

FREDAG 5. JULI

Dekonstrueret ravemusik fra italiensk synthmester

  • Fredag 5. juli
    18.30, Gloria

Lorenzo Senni indtager en særpræget position på vor tids elektroniske musikscene og har skabt sig et ry som en kunstner, der med lige dele fascination og konceptuel stringens piller 90’ernes trance- og ravemusik fra hinanden og sætter dem sammen på nye og underfundige måder. 

Senni voksede selv op i Rimini – højborgen for den hedonistiske italodisco-kultur - men selv blev han en del af et straight edge hardcore miljø. Han betragtede således 90’ernes ravekultur fra en outsiderposition, som giver hans svimlende rejser ind i den elektroniske dansemusik en sær og fremmedartet melankoli. 

Sennis dekonstruerede take på trancemusikken fik verden for alvor at opleve på “Quantum Jelly” fra 2012, udsendt på Editions Mego. Efterfølgende kom Senni i hus på det toneangivende label Warp, hvorigennem han i 2017 udsendte singlen med det kække navn: “XAllegroX / The Shape Of Trance To Come” med klar adresse til både “The Shape of Jazz To Come” (Ornette Coleman) og “The Shape of Punk To Come” (Refused). 

Drevet af eksperimentallyst og punkånd har han siden fortsat sin færd med at forme trancemusikkens fremtid. I 2020 kom det kritikerroste album “Scacco Matto”, og et nyt album udkommer lige op til Sennis koncert på Roskilde.