MABE FRATTI

MABE FRATTIGT

FREDAG 5. JULI

Guatemalansk cellist og vokalist forener rå improv og drømmende kammermusik

  • Fredag 5. juli
    12.00, Platform

Med celloen som udgangspunkt skaber Mabe Fratti særegne og smukke lydverdener, der veksler mellem det køligt ambiente, det drømmende og det dramatiske.

Den særegne musiker stammer fra Guatemala, men har længe været en del af Mexico Citys eksperimenterende musikmiljø, hvor hun har samarbejdet med en lang række musikere og udsendt flere stærke udgivelser i eget navn, ligesom hun for nylig har lanceret både duoen Titanic og musikerkollektivet Amor Muere.

Første soloalbum, Pies Sobre la Tierra, udkom i 2019, og i 2022 udsendte hun det skamroste album Se Ve Desde Aquí. Albummet fik bl.a. Best New Music-mærkatet af Pitchfork, der priste Frattis evne til at forene smukke, vokalbårne sange med både drømmende ambient, freejazz og boblende analoge synths og drog sammenligninger til både Arthur Russell og Kate Bush.

Store ord, som de dog ikke var ene om, da albummet har fået fantastiske anmeldelser hele vejen rundt og viser en kunstner, som kan bevæge sig fra kammermusikalsk skrøbelighed til rå og ekspressiv improvisation, og fra det nøgent akustiske til vilde elektroniske udforskninger. Det får vi lov at opleve, når hun gæster Roskilde Festivals Platform-scene med sit udtryksfulde cellospil, sin smukke vokal og sit fantastiske band.