MAJUR 16X9

MAJURBR

TORSDAG 4. JULI

Stærk forening af afrobrasilianske rødder, pop, spiritualitet og queer empowerment

  • Torsdag 4. juli
    20.30, Gloria

Majur har siden debutalbummet Ojunifé været en hastigt stigende stjerne på den brasilianske musikhimmel med sange, der dykker ned i komplekse følelser og vibrerer af både sårbarhed og empowerment.  

Hun voksede op i Bahia, en region stærkt præget af den afrobrasilianske kultur. Opvæksten slår også stærkt igennem i Majurs musik, der forener afropop og brasiliansk populærmusik med indflydelser fra R&B, ligesom hun har nævnt Grace Jones’ banebrydende og futuristiske stil som en stærk indflydelse.  

Majur voksede op under fattige kår med en mor, der engagerede sig i socialt arbejde og samtidig åbnede musikkens verden for Majur ved at få hende ind i et kirkekor. For Majur er musikken stadigvæk en kilde til både personlig accept, spiritualitet og socialt engagement. For Majur, der selv er transperson, har det engagement især rettet sig mod at skabe en større accept i samfundet af minoriteter og styrke queer fællesskaber. 

På hendes seneste album, Arrisca, går dette engagement hånd i hånd med en række fremragende sange, der både favner rige afrobrasilianske rødder og peger mod fremtiden, og som løftes af en unik stemme, som vi i dén grad ser frem til at opleve på Roskilde!