Mandy, Indiana Web

MANDY, INDIANAUK

LØRDAG 6. JULI

Dystopisk sci-fi, skrattende postpunk og dansable rytmer i syret forening

  • Lørdag nat 6. juli*
    00.30, Gaia

* Denne kunstner er del af lørdagsprogrammet. Koncerten starter kl. 00.30 natten mellem lørdag og søndag.

Med en udforskende musikalsk tilgang, en smag for støjende lydflader og et både poetisk og politisk tekstunivers er Mandy, Indiana et godt argument for, at arven efter den britiske postpunk lever i bedste velgående.

Manchester-bandet med den franske sangerinde Valentine Caulfield i front begyndte at røre på sig i undergrunden i 2019 og har spillet support for navne som Idles, Gilla Band og Squid. I 2023 kom så endelig debutalbummet i’ve seen a way, og det indfriede alle forventninger til det eksperimenterende band.

Albummet, der er indspillet på usædvanlige adresser som en parkeringskælder, en hule og en gotisk krypt, har høstet massive anmelderroser (albummet blev bl.a. hyldet som Best New Music på Pitchfork) for dets på én gang smadrede og eventyrlystne lydbillede tilsat dansable beats.

Bandnavnet er bl.a. en hilsen til den psykedeliske gyser Mandy, og musikkens ulmende stemninger og sære visioner kan skyldes deres erklærede kærlighed til dystopiske sci-fi film og kosmisk horror. Det er musik, der danser på randen af samfundets kollaps, og du kan danse med, når Mandy, Indiana gæster Roskilde til sommer.