MDOU MOCTAR 16X9

Mdou MoctarNE

FREDAG 5. JULI

Flammende guitarmeditationer og politiske budskaber fra hårdtrockende tuareg-band 

  • Fredag nat 5. juli*
    01.00, Eos

* Denne kunstner er del af fredagsprogrammet. Koncerten starter kl. 01.00 natten mellem fredag og lørdag.

I den stærke bølge af vestafrikanske tuareg-bands er få så intense som Mdou Moctar, navngivet efter deres ikoniske guitarist og forsanger Mahamadou "Mdou Moctar" Souleymane. 

Hvor andre bands i bølgen har refereret til inspirationer fra navne som Mark Knopfler og Jimi Hendrix i tilgangen til den elektriske guitar, så har Moctar nævnt Eddie Van Halens flamboyante og innovative spil som reference. Ikke overraskende har det resulteret i et medrivende og hårdtrockende udtryk, hvor man ofte nærmest venter på, at guitaren bryder i brand.  

Mdou Moctar startede som et soloprojekt, men med Ilana: The Creator, der udkom på Sahel Sounds i 2019, samlede Moctar et fuldt band om sig med så blændende resultater, at NPR kaldte bandet “the most fiery psych-rock of the 21st century”. Opfølgeren Afrique Victime, der udkom på Matador i 2021, blev ligeledes hyldet som et mesterværk af den internationale musikpresse, og bandets intense grooves og vilde guitarmantraer har efterfølgende gået deres sejrsgang på flere store festivaler.  

Når Mdou Moctar gæster Roskilde til sommer, bliver det med det helt nye album Funeral for Justice, hvis titel sætter tonen for en samling vrede sange, hvor bandet råber op om uretfærdighed og kolonialismens dystre arv. Det har resulteret i noget af bandets hårdeste og mest lidenskabelige musik til dato, så der er lagt op til en eksplosion af protestsange og guitarmagi.