MEDINA

MEDINADK

LØRDAG 6. JULI

Inderlighed og danseeufori fra den danske popdronning

  • Lørdag nat 6. juli*
    01.00, Arena

* Denne kunstner er del af lørdagsprogrammet. Koncerten starter kl. 01.00 natten mellem lørdag og søndag.

Ingen lød helt som Medina, da hun i 00’erne brød igennem lydmuren med sin smittende blanding af gyldne popomkvæd, melankolske melodier, clubbede elektropop-stemninger og inderlig R&B.

Med stilskabende album som Velkommen til Medina (2009) og For Altid (2011) og en lang række kæmpehits etablerede hun sig hurtigt som en af de førende stjerner i dansksproget pop, og hendes letgenkendelige stemme har været en ledsager for mange, gennem forelskelser, hjertersorger og berusende møder på dansegulvet.

I de seneste år er det blevet tydeligt, at Medina ikke blot står som et popikon for sin egen generation, men at en ny generation af hitmagere finder inspiration i hendes evne til at forene hudløs inderlighed, melankolske ballader og hårdtpumpet dansefest. Navne som D1MA og Roskilde-aktuelle Kind Mod Kind har udsendt hits med hende, og ligeledes Roskilde-aktuelle Pil har omtalt Medina som uomgængelig inspiration.

Ingen tvivl om, at Medinas musik i disse år oplever en renæssance, og med nye singler som “Danser For Mig Selv” har hun vist, at hun stadig kan ramme den klassiske popmagi. Hun har tidligere optrådt på Roskilde Festival som gæst hos bl.a. housestjernen Deadmau5, men i 2024, hvor hun lukker Arena lørdag nat, indtager hun for første gang festivalen i eget navn. Det kan kan blive en gigantisk popfest med gamle hits og nye sange.