MELISSA CARPER 16X9

Melissa CarperUS

FREDAG 5. JULI

Autentisk og charmerende slingretur gennem dybe amerikanske traditioner

  • Fredag 5. juli
    14.30, Gloria

Hører man et album med den Arkansas-baserede sanger og kontrabassist Melissa Carper, kan man nemt tro, at nogen har pustet liv i en gammel jukeboks fyldt med gammel jazz, country swing og honky-tonk-musik. 

Med en stemme, der vækker mindelse om Billie Holidays croon, og en sans for musikalsk historiefortælling, der har fået kritikere til at sammenligne hende med Loretta Lynn, byder hun på en sand tour de force af vintage americana. Ramblin’ Soul hedder hendes seneste album fra 2022, og hun fremstår da også som en musikalsk landevejsridder, der tager publikum med ned ad amerikansk musiks støvede veje, slingrende mellem tilrøgede jazzbarer og længselsfuld country twang.  

Carper, der også slår sine folder i trioer som The Carper Family og Wonder Women of Country, har sans for de gamle dyder og en dyb kærlighed til rødderne. Hun er dog ingen nostalgiker, men bruger sit musikalske afsæt til at fortælle relaterbare historier til vores tid med et både revolutionært, humoristisk og queer blik på traditionsmusikkens skabeloner. 

På scenen er hun med sin swingende bas og sin stærke stemme en utroligt charmerende musikalsk formidler, hvis autentiske sange kalder på både latter, tårer og solide støvletramp, og hun er klar til at give Roskilde en koncertoplevelse ud over det sædvanlige.