MIJA MILOVIC 16X9

MIJA MILOVICDK

TIRSDAG 2. JULI

Alternative sangstrukturer og svimlende musikalske transformationer

  • Tirsdag 2. juli
    18.30, Gaia

Den dansk/montenegrinske sangskriver Mija Milovic har i flere år været en central skikkelse på Københavns alternative musikscene, bl.a. som medlem af projekter som SAV, Kvindebandet, Tidlige Armbånd, SLIM0 og mange flere. 

Med en baggrund i teater og performancekunst og med fordybelse i improvisationsmusik og alternative notationsformer er hendes tilgang til sangskrivning uortodoks, hvilket i høj grad også kommer til udtryk i hendes musik under eget navn. I 2020 udsendte hun albummet with shadowfax on my back, der i 2023 blev fulgt op af det mesterlige album still life, udsendt på Escho.  

Albummet viser en kunstner, der bevæger sig fra kammermusikalske ekskursioner og akustiske ballader til grunge, prog rock og psykedelisk folk, ofte inden for samme sang. Ud af de til tider næsten labyrintiske bevægelser, som sangene tager, vokser en tro på musikken som et rum for transformation og frisættelse. Det er ikke kun de musikalske genrer, der dekonstrueres, men også de strukturer, der holder os fastlåste som mennesker, pilles fra hinanden for at skabe rum til nye fællesskaber og utopier.  

Live orkestreres de svimlende sange af et mangfoldigt band af håndplukkede alternative musikere, der forener kollektiv energi med flerstemmighed og kompleksitet. Lad dig suge ind i musikkens transformerende kammer, når Mija Milovic og hendes band gæster Roskilde.