ML BUCH 16X9

ML BUCHDK

FREDAG 5. JULI

Futuristisk pop, lo-fi rock og poetiske guitarer foldes ud i originalt sangskriverunivers

  • Fredag 5. juli
    19.30, Gaia

Siden hun udsendte EP’en Fleshy i 2017 og samme år optrådte på Roskilde Festival, har ML Buch fremstået som en af de mest lovende talenter på den alternative danske musikscene. Hun formår at skabe særlige klangverdener, hvor drømmende indierock, lo-fi pop og skæve elektroniske indslag forenes, og hvor stærk sangskrivning går hånd i hånd med overraskende sammenstillinger af lyd. 

Talentet blev for alvor forløst på hendes seneste album, Suntub (2023), der både i Danmark og internationalt er blevet skamrost. Bl.a. af amerikanske Pitchfork, der i værket hørte elementer af både Dire Straits og Roxy Music, samtidig med at de pegede på sangenes futuristiske klang. Også Exclaim! udråbte albummet til at være et mesterværk og placerede den blandt de 10 bedste album i 2023. 

Suntub er også en understregning af, hvor innovativ ML Buch er i sin tilgang til guitaren, hvis strenge vrides ud i sære landskaber ved hjælp af bl.a. alternative stemninger. Evnen til at forene syntetiske elementer, skramlet lo-fi og poetiske guitarfigurer giver hendes sange en dybt personlig signatur, som også brænder igennem på scenen. 

Forudsigelig er ML Buch aldrig, og der venter en rundrejse i et alsidigt og nyskabende univers, når den originale sangskriver vender tilbage til Roskilde.