MUSA KEYS 16X9

MUSA KEYSZA

LØRDAG 6. JULI

Toneangivende producer og flamboyant rising star på amapiano-scenen

  • Lørdag 6. juli
    22.00, Apollo

Den groovy og houseinspirerede lyd fra den sydafrikanske amapiano-bevægelse har fået godt fat i den globale musikscene i de seneste år, hvor også store popkunstnere henter inspiration i stilen. 

Når Musa Keys besøger Roskilde til sommer, har du god mulighed for at dykke dybt i genren med en af amapiano-musikkens førende producere, der med en flamboyant stil og solid fornemmelse for skarpe produktioner og fængende melodier har slået sit navn fast og bl.a. vundet en South African Music Award i 2022 for hittet “Vula Mlomo”.

Kærligheden til musikken fandt han allerede som barn i den lokale kirke, hvor han også begyndte at spille klaver. Som teenager begyndte han at producere sin egen musik, der forenede kirkens gospelnerve med trap beats. Det var dog, da han blev introduceret til amapiano-genren, at han for alvor fandt sit musikalske kald.

Hans 2021-album Tayo blev en stor succes i Sydafrika og indbragte ham platin. Musa Keys lægger dog ikke skjul på, at han også ønsker at erobre hele verden med sin dansevenlige amapiano-sound. Det er han også godt på vej til med store hits som “Selema (Po Po)” og den seneste, selvsikre EP Becoming Him fra 2023. Du kan roligt give dig hen til dansen, når den fremadstormende amapiano-stjerne indtager Roskilde med et stærkt show og fuld bandopsætning.