NØX 16X9

NØXDK

SØNDAG 30. JUNI

Autentisk nerve, poetiske tekster og virtuos rap

  • Søndag 30. juni
    19.15, Eos

Der er plads til både poetisk drive, melodisk finesse og hårdtslående indsigter, når Nøx åbner op til sit univers. Som et frisk pust på den danske hiphop-scene har hun høstet anerkendelse for at forene ekvilibristisk rap med et originalt lyrisk udtryk, hvor der er plads til hele følelsesregistret.

Fra kærlighed og eufori til sorg og traumer skaber Nøx plads til hele det beskidte virvar af menneskelige følelser, og hendes insisteren på også at favne det grimme og det svære giver hendes sange en sjælden autenticitet. Samtidig er musikken rig på rå attitude, fængende melodier og dansable beats, der sætter gang i en fest anført af Nøx’ store rap-autoritet. 

I 2020 slog Nøx igennem med debutsinglen “Nu”, der bl.a. har prydet soundtracket til DR-serien Salsa. I 2021 fulgte debutalbummet Walk of Shame, der fastslog hendes position som en af tidens mest personlige rappere. 

Siden har hun udsendt det mesterlige album Pynt, og ikke mindst har hun givet en perlerække af stort anlagte koncerter. Her har hun høstet overvældende anmeldelser for sin evne til at levere et medrivende og stærkt liveshow. Og vil du opleve en af Danmarks mest originale rappere lige nu, er der rigtig god grund til at tjekke Nøx ud på Roskilde Festival.