Noname

NONAMEUS

TORSDAG 4. JULI

Et vitalt mix af hip-hop, neo-soul og poesi med politisk brod

  • Torsdag 4. juli
    21.00, Avalon

Chicago-rapperen Noname har markeret sig som en stærk og personlig stemme på den moderne hiphop-scene. Med lyrisk nerve, jazzet rytmik og soulinspirerede stemninger går hun i clinch med emner som kapitalisme og racisme i sange, der emmer af både intelligens, poesi og vrede.

Noname voksede op med at lytte til sin bedstemors plader med bluessangere som Howlin’ Wolf og Buddy Guy, men nævner også Nina Simone, Missy Elliott og Andre 3000 som inspiration. Ligeledes er hun rundet af litteraturen og poetry slam-miljøet. I Chicagos kreative miljø mødte hun Chance The Rapper, og det var via dennes mixtape Acid Rap, at hun for alvor brød igennem som rapper i 2013.

Da hun udsendte sit eget mixtape Telephone i 2016, udråbte Rolling Stone hende som en af tidens mest interessante unge kunstnere. Det var ikke tomme ord, for da hendes debutalbum, Room 25, udkom i 2018, blev dens blanding af kosmisk jazz, neo-soul, hiphop og stærke tekster prist til skyerne, og albummet endte højt på adskillige lister over bedste album.

Efter en længere albumpause vendte hun i 2023 endelig tilbage med det nye album Sundial, der viste, at hun har bevaret al sin råstyrke i både bidske og poetiske numre. Live leveres den vedkommende lyrik lmed et skarpt flow hen over jazz- og soulinspirerede groove fra hendes suveræne band.