PJH Approvedpicsummer2024 Expanded Web

PJ HarveyUK

LØRDAG 6. JULI

Engelsk ikon vender tilbage til Roskilde med nyt mesterværk og et mageløst bagkatalog

  • Lørdag 6. juli
    20.00, Orange Scene

I over 30 år har engelske PJ Harvey fornyet rocken og skabt et enestående katalog af personlige sange, samtidig med at hun konstant har udfordret sig selv.

Fra det hudløse og garagerockede udtryk på tidlige værker som Dry og Rid of Me over fordybelsen i gotisk folk på To Bring You My Love til en genrejsning af protestmusikken på Let England Shake har hun gentagne gange manifesteret sig som indbegrebet af kunstnerisk integritet. En integritet der er blevet belønnet med skamrosende anmeldelser og priser.

I senere år har hun primært fokuseret på poesien med bl.a. langdigtet Orlam (2022). Dette digt blev også det lyriske fundament for hendes album I Inside the Old Year Dying, som i 2023 markerede en genkomst til musikken efter en længere pause. Albummet, der er blevet til i samarbejde med John Parish og Flood, demonstrerer, at PJ Harvey stadig søger nye veje, både når det kommer til lyrik, lyd og den meget personlige brug af stemmen.

PJ Harvey er et ikon i konstant bevægelse. Flere gange har hun gæstet Roskilde Festival. Senest med en mageløs koncert i 2016. Nu vender hun endelig tilbage med et nyt mesterværk og et af de vigtigste bagkataloger i moderne rockmusik.