Romy Web 16 9

RomyUK

FREDAG 5. JULI

Romy (The xx) forener dansens eufori og melankolske drømme i smukke popkreationer

  • Fredag 5. juli
    22.00, Apollo

Romys evne til at skabe nærmest uimodståelige elektroniske popnumre til både hjertet og kroppen fik vi et slående eksempel på, da den engelske sanger, sangskriver og DJ smed sin første solosingle, “Lifetime”, i 2020.

Det var storslået pop, der sigtede mod himlen, og som samtidig var solidt plantet i den elektroniske klubkultur. “Emotional music to dance to”, har Romy selv meget præcist kaldt sin musik. Tidligere har Romy markeret sig som rost DJ, sangskriver for bl.a. Dua Lipa og ikke mindst et af de bærende medlemmer i indiebandet The xx, og i 2023 slog hun for alvor sit navn fast som solokunstner med solodebutalbummet Mid Air og hits som “Loveher”, “Strong” og “Enjoy Your Life”.

Det er sange, som på nærmest hymnisk vis hylder livet, kærligheden og et queer community, men som også blotter en stor sårbarhed midt på dansegulvet formidlet af en drømmende og melankolsk stemme, der svæver over musikkens elementer af trance, house og electropop. Nu er Romy klar til at fylde Roskilde med sine på én gang berusende, eftertænksomme og følelsesladede popsange, der får både fødder og hjerter til at danse.