ROSA PISTOLA 16X9

Rosa PistolaCO

FREDAG 5. JULI

Visionær reggaeton-ambassadør sætter ild i dansegulvet

  • Fredag nat 5. juli*
    02.00, Apollo

* Denne kunstner er del af fredagsprogrammet. Koncerten starter kl. 02.00 natten mellem fredag og lørdag.

Med colombianske rødder og base i Mexico City er Laura Puentes – aka Rosa Pistola – en vital kraft på den progressive reggaeton-scene. Med rødder i den eksperimenterende elektroniske undergrund begyndte Rosa Pistola i 2015 at skabe sig et navn inden for reggaeton. Få år efter var hun med til at udbrede genren globalt ved at medvirke i Boiler Rooms første reggaeton-session.  

Rosa Pistola betegner sig selv som en kulturel arkitekt, der transformerer sin omverden og skaber nye rum for, hvordan latinamerikansk kultur og musik kan udfolde sig. Med et enormt kreativt drive og en subversiv tilgang sætter hun dansegulve i brand over hele verden, samtidig med at hun hele tiden skubber til grænserne og fører lytterne på nye soniske eventyr.  

Som DJ, producer og performer er hun et kraftcentrum, der har taget adskillige festivaler med storm med et show, der altid sætter dansefesten i gang, samtidig med at der diskes op med sensuelle rytmer og rå lyduniverser. Men Rosa Pistola er også en dybt engageret formidler af reggaetonkulturen og har bl.a. et fast radioprogram på NTS, ligesom hun driver sit eget pladeselskab og lydstudie. 

Til sommer får vi på Roskilde Festival glæden af at opleve hende som både performer og formidler, da hun ikke kun leverer en af sine intense live performances, men også præsenterer et kurateret program med visionær reggaeton på Apollo, hvor du, ud over Rosa Pistola selv, kan se frem til at opleve Bclip og Debit.