SEGA BODEGA 16X9

SEGA BODEGAIE

LØRDAG 6. JULI

Pop-auteur med eksperimenterende kant og sublime produktioner

  • Lørdag nat 6. juli*
    00.15, Apollo

* Denne kunstner er del af lørdagsprogrammet. Koncerten starter kl. 00.15 natten mellem lørdag og søndag.

Med sin evne til at skabe universer, der forener bastunge klub-vibes med dekonstruerede elektroniske lydflader og sublim poplyd, har irske Sega Bodega skabt sig et ry som en eftertragtet producer i den mere eksperimenterende ende af popmusikken.  

Han har i nyere tid produceret for navne som FKA Twigs, Eartheater og Caroline Polachek, ligesom han blev kaldt ind til at hjælpe på Björk og Rosalías samarbejde “Oral”. Især er han dog kendt for et tæt kreativt samarbejde med ligeledes Roskilde-aktuelle Shygirl, som han også har grundlagt pladeselskabet Nuxxe med. 

Sega Bodega er dog ikke blot en lydmagiker i den helt tunge liga. I sine egne sange demonstrerer han en nærmest frygtløs ærlighed, når han reflekterer over psykisk sårbarhed, sorg og misbrug, samtidig med at han om de barske indsigter svøber et transcenderende lydbillede af elektronisk popmusik. 

Det roste album Romeo fra 2021 viste ham som en sand popauteur med sans for det konceptuelle og bød på samarbejder med bl.a. Arca og Charlotte Gainsbourg. Når Sega Bodega gæster Roskilde til det sommer, er det med det helt nyt album Dennis, der konceptuelt kredser om grænselandet mellem søvn og vågen tilstand. Et grænseland, som Bodega med sine drømmende og suggestive lydlandskaber på mesterlig vis formår at orkestrere.