SHO MADJOZI 16X9

Sho MadjoziZA

TORSDAG 4. JULI

Sydafrikansk ikon leverer dansefest med et mix af amapiano, gqom og afropop

  • Torsdag nat 4. juli*
    00.00, Gloria

* Denne kunstner er del af torsdagsprogrammet. Koncerten starter kl. 00.00 natten mellem torsdag og fredag.

“It’s sho time”, skriver Sho Madjozi på sin Instagram med et velvalgt ordspil på sit navn. Man kan nemlig altid forvente et ekstravagant show, når den sydafrikanske musiker indtager scenen med sine farverige og dansable numre.  

Pan-afrikansk pop og hiphop-inspiration flyder sammen med de imødekommende toner fra sydafrikanske genrer som amapiano og gqom. Det danner i sig selv en cocktail, som det er umuligt at stå stille til, men oplevelsen løftes yderligere af Sho Madjozis stærke performance, der med en blanding af dans og visuals skaber en helstøbt oplevelse, som har medvirket til at gøre hende til et stilikon. 

Hun er især kendt for at drage på inspirationer fra Tsonga-kulturen, både i selve musikken og i hendes sceneoutfits, ligesom hun inkorporerer den traditionelle xibelani-dans i sine shows. Traditionsbevidstheden kobles med inspiration fra den afrofuturistiske bevægelse hos den alsidige kunstner, der ved siden af sit musikalske virke også er digter, børnebogsforfatter og skuespiller. 

Sho Madjozi begyndte i 2017 at udsende musik som solokunstner. I 2018 landede det fremragende debutalbum Limpopo Champions League, der viste hendes store musikalske spændvidde. Siden har hun i 2020 udsendt det stærke mixtape What a Life og modtaget et væld af priser, herunder en BET Award som bedste nye internationale navn. I de seneste år har hun også indtaget et væld af internationale festivaler og ikoniske venues, og hun bringer altid en dansefest med sig. Nu er det sho time på Roskilde.