SOFIA KOURTESIS

SOFIA KOURTESISPE

LØRDAG 6. JULI

Peruviansk producer skaber dansefest til hjerne, hjerte og krop

  • Lørdag 6. juli
    17.30, Eos

“How Music Makes You Feel Better” hedder en af sangene på den peruvianske musiker og DJ Sofia Kourtesis’ debutalbum, “Madres”, der blev en af de store sensationer på den elektroniske musikscene i 2023. Og er der noget, Kourtesis formår, så er det netop at skabe musik, som du kan lade dig omslutte af, og som med både euforiske danserytmer, sensuelle melodier og fantasifulde kompositioner forandrer og løfter dig. 

Kourtesis er nu bosat i Berlin, som hun flyttede til for bl.a. at undslippe den homofobi, hun oplevede i sin hjemstavn som queer person. Når man lytter til hendes musik, mærker man også en hyldest til Berlins legendariske klubber i den tunge bas og de techno-inficerede rytmer. Men musikken trækker også på hendes musikalske rødder og sampler bl.a. råb fra anti-homofobiske demonstrationer i Peru.

“Madres”, der udkom på Ninja Tune til nærmest ekstatiske anmeldelser, er også en eksplicit hyldest til hendes mor, som mens albummet blev til, var syg af kræft. Albummet er samtidig dedikeret til en hjernekirurg fra Berlin, der hjalp hendes mor, og som Kourtesis efterfølgende inviterede med på den mytiske og ikoniske natklub Berghain. 

Kourtesis’ musik rummer både komplekse personlige følelser og hylder menneskelige fællesskaber – både det nære fællesskab blandt familie og venner samt det større community på dansegulvet eller til protestmarchen. Tag del i fællesskabet, når hun gæster Roskilde, og oplev en helende musik, der stimulerer både hjerne, hjerte og dansefødder.