STELLA EXPLORER 16X9

STELLA EXPLORERSE

TIRSDAG 2. JULI

Kalejdoskopisk pop med kunstnerisk vovemod og sydafrikanske rødder

  • Tirsdag 2. juli
    17.00, Gaia

Med sin evne til at favne stærke popmelodier, mørke atmosfærer og jazzede arrangementer er Stockholm-baserede Stella Explorer godt på vej til at etablere sig som en af de mest spændende nye stemmer på den skandinaviske alternative popscene.  

Allerede i det eksperimenterende popband Brödet viste hun evnen til at kombinere kunstnerisk vovemod og fængende melodier, og som solokunstner har hun ikke alene høstet hæder i det svenske musikmiljø - bl.a. med nomineringer til P3 Guld og den svenske Grammy - hun har også vakt international opsigt med de fremragende EP’er Dorkay House og Lost Kingdom. 

I starten af 2024 kom endelig debutalbummet Absolute Music 2/5. Et album, der på fortryllende vis guider lytteren rundt i et kalejdoskopisk musikalsk univers med mørke popballader, ambiente klange og inspiration fra housemusik. Men også med dyk ned i Stella Explorers sydafrikanske rødder gennem elementer af afrobeat og den sydafrikansk jazz, som hendes bedstefar bragte med sig, da han drog til Sverige i 50’erne. Det er både ambitiøst og medrivende, og vi glæder os til at opleve Stella Explorer folde sine originale sange ud på Roskilde.