SYL 16X9

SYLDK

MANDAG 1. JULI

Dansksproget post-hardcore favner støj og skrøbelighed

  • Mandag 1. juli
    22.15, Eos

Med bandet Syl har den i forvejen sprudlende københavnske hardcore-scene fået endnu et godt argument for at kaste sig ind i moshpitten.  

Egentlig opstod bandet, mens hele livescenen var lukket ned, men ikke desto mindre er heftige blanding af punk, post-hardcore og støjrock som skabt til at gjalde ud over både tætpakkede punkkældre og festivalscener. Syl har da – efter at de endelig blev sluppet fri foran et publikum – også for længst bevist, at de kan fyre et intenst show af. 

Oprindelseshistorien fortæller, at bandet opstod, da de to venner Andreas Grønne (trommer) og Benjamin Clemens (vokal) vågnede op efter en brandert brygget på norsk punk og finsk pebermyntelikør og måtte konstatere, at de begge havde ordet SYL tatoveret stort henover brystet. Hurtigt samlede de et hold af ligesindede, og debutalbummet alt godt landede i 2022 til fremragende anmeldelser.  

Syl spiller ikke alene knivskarpt, de har også i Benjamin Clemens en markant frontfigur, der forener punkens aggression med en melodisk tråd og dansk lyrik, der favner en maskulinitet med både ængstelighed, skrøbelighed og dirrende energi. Giv dig hen til Syls rå energi, når de rammer Roskilde.