SZA 16X9

SZAUS

LØRDAG 6. JULI

Generationsdefinerende ikon forener sårbarhed og styrke i vidtfavnende R&B-udtryk

  • Lørdag 6. juli
    23.00, Orange Scene

Det er et af vor tids store popmusikalske ikoner, der indtager Orange Scene, når SZA giver sin første danske koncert nogensinde. Den amerikanske sangerinde formår at forene gigantisk popularitet, kunstnerisk kvalitet og en sjælden personlig integritet med sange, der blæser såvel publikum som anmeldere bagover. 

Svimlende ni Grammy-nomineringer modtog hendes mesterværk SOS, der samtidig strøg ind på en førsteplads på Billboard, da den udkom i 2022. Albummet, der indeholder samarbejder med navne som Phoebe Bridgers og Travis Scott, og som byder på et eklektisk arsenal af store sange, høstede også superlative anmeldelser for både sangskrivning, produktion og det personlige og poetiske tekstunivers. 

Skønt hun ofte rubriceres som R&B-kunstner, har hun selv forholdt sig skeptisk til dén kasse. Hendes musik transcenderer da også snævre genrebetegnelser med elementer af R&B, pop, soul, hiphop mm. Glitter trap har hun selv kaldt sin musik.

Allerede i 2017 markerede SZA sig stærkt med debutalbummet Ctrl. Men med SOS har hun i dén grad formået at løfte sig op i popmusikkens allertungeste liga. Det vidtfavnende udtryk fra albummet har SZA efterfølgende formået at transformere til anmelderroste liveshows, der rummer både sårbarhed, intimitet, power og episk popfest. I 2024 har hun varslet det nye album Lana, så timingen for hendes første besøg på dansk grund kunne næsten ikke være bedre!