Tainy Expanded Web

TainyPR

TORSDAG 4. JULI

Banebrydende reggaeton-producer forener sci-fi og dybe latin-rødder i visionært univers

  • Torsdag nat 4. juli*
    02.15, Arena

* Denne kunstner er del af torsdagsprogrammet. Koncerten starter kl. 02.15 natten mellem torsdag og fredag.

"One of the genre’s most forward-thinking architects", har Pitchfork skrevet om den visionære reggaeton-producer Tainy fra Puerto Rico. Som producer har han samarbejdet med en prominent række af tidens hotteste stjerner som Bad Bunny, Kali Uchis, Selena Gomez, Shawn Mendes m.fl. Naturligvis var han også at finde på Rosalías mesterværk Motomami, der netop så den spanske sangerinde udforske den futuristiske reggaeton, som Tainy mestrer til perfektion.

Billboard har udråbt ham til at være blandt de 10 vigtigste producere i det 21. århundrede, og når man kigger på den overvældende liste af banebrydende hits, han har medvirket til, forstår man hvorfor. I 2023 udsendte Tainy så sit første soloalbum, DATA, der med samarbejdspartnere som Bad Bunny, Skrillex, Myke Towers, Four Tet, Julieta Venegas m.fl. er endnu en kreativ milepæl.

DATA viser en eklektisk kunstner, som med udgangspunkt i reggaeton både dykker dybt ned i latinmusikkens rødder og skuer mod fremtiden i en konceptuel ramme om en kvindelig cyborg.

Det er et vidnesbyrd om en musikalsk hjerne, hvor kreativiteten slår gnister, og nu bringer den visionære producer sit sci-fi prægede og dansable reggaetonunivers til live på scenen, når han giver koncert på Roskilde Festival.